måndag 10 september 2012

Kreti och pleti


KRETI OCH PLETI : löst, oansenligt folk betyder det numera.
 

MEN på kung DAVIDs tid var just "kreti och pleti" beteckningen på hans personliga livvakt, som bestod av ..... just ja: filisteer! Alltså jämförbart med palestinierna nuförtiden! Det handlade dock inte om vilka filisteer som helst utan sådana som var extremt lojala mot judiska kungen DAVID, som gjorde dem till sin personliga livvakter!! Visst låter det helt otroligt, men det är sant. De måste lärt känna denna ödmjuka herdepojken som hade blivit kung och därav var beredda att offra sitt liv för denna kung. Läs gärna ett kapitel i bibeln för att lära känna denna David som ännu inte var  kung vid den tiden för att se hur han t.ex. behandlade sina män.

Vi som är hedningar från ursprung och inte judar och fått lära känna denna underbara Davids SON, Messiaskung Jesus, full av nåd och sanning, får tillhöra kreti och pleti vi också - och befinna oss i hans ständiga närhet!! - ...... om vi vill följa honom och är beredda att lida för hans namn. Han är värd det! Det finns ingen som han! Och Paulus skriver: "Jag hävdar att den här tidens lidanden väger lätt i jämförelse med den härlighet som kommer att uppenbaras och bli vår." Rm 8:18. Vi kommer snart att få vara med honom för ALLTID! (Se 1 Tess 4:13-18)

Även NU finns det såna "kreti och pleti" i Israels krigsmakt (IDF). Läs gärna berättelsen om denna ARAB som har en hög ställning inom IDF. Blev riktigt glad när jag läste den och därav var det att jag tänkte på "kreti och pleti"....