torsdag 19 februari 2009

krist(o)demokraterna

Så här långt har det alltid varit KD som jag tyckt varit lämpligast att rösta på. Efter flera tunga miss tycker jag nu att KD inte längre är värt att satsa på.

1) Att inte använda den självklara förhandlingsmöjligheten som ju KD hade att förhindra den nya äktenskapslagen var första tavlan. För att regeringen skulle kunna dras igång, behövdes ju KD. Hade Hägglund bara sagt att han ville samarbeta dock under förutsättning att de andra tre partierna inte skulle passera KD i äktenskapsfrågan! Hade han gjort klart att partiet i så fall skulle lämna regeringen, då hade inte den här lagförändringen blivit av! Reinfeldt hade ju aldrig äventyrat regeringsmakten om Hägglund hade tagit tydlig förhandlingsställning! På det här sättet har nu de övriga tre allianspartier kunnat köra över KD för de visste ju att det inte skulle bli regeringskris för det. Det gjorde till och med att Reinfeldt blev tvungen att gå den här vägen... Oppositionen skulle ju förstått att inte alliansen kunde fixa en ny äktenskapslag på grund av att KD var med!

Så varför ska man rösta på KD när de när det gäller så grundläggande saker som äktenskapet ger sig genom att inte ge klara besked? 

2) Att sedan strunta i så många KD-väljare och förhindra att de skulle kunna rösta på Sakredeus är djupt odemokratiskt, respektlöst och dessutom otroligt dumt! Tänk så många väljare (som mig) KD förlorar på detta sätt!! Att peta bort Sakredeus helt från listan för att han inte skulle kunna väljas in, fastän t o m Alf Svensson är med som kandidat på listan visar ju hur många röster man trodde att Sakredeus skulle få vid Europavalet. Det visar därför att KD-styrelsen föraktar en stor del av sina väljare. De får så klart gärna rösta på Alf nu .... lär man tycka, men det kan nog vara så att Sakradeusrösterna hamnar hos ett annat parti nu precis som min!

Begriper bara inte hur man kan tänka så smalspårigt och väljer bort mångfalden.Tänk att det inte ens inom KD kan finnas utrymme för olika genuint kristna tankar som bl.a. Sakredeus står för och många andra med för den delen! Måste verkligen partipiskan vara så hård?? Dumt, dumt!! 
Som sagt, jag väljer bort KD i alla fall för den här gången. Det får bli en av de kristna i de andra partierna för min del!

Hoppas att många fler kommer att göra som jag och väljer bort KD. Då kanske de fick lära sig en riktig läxa!
Dagen 2