torsdag 19 februari 2009

krist(o)demokraterna

Så här långt har det alltid varit KD som jag tyckt varit lämpligast att rösta på. Efter flera tunga miss tycker jag nu att KD inte längre är värt att satsa på.

1) Att inte använda den självklara förhandlingsmöjligheten som ju KD hade att förhindra den nya äktenskapslagen var första tavlan. För att regeringen skulle kunna dras igång, behövdes ju KD. Hade Hägglund bara sagt att han ville samarbeta dock under förutsättning att de andra tre partierna inte skulle passera KD i äktenskapsfrågan! Hade han gjort klart att partiet i så fall skulle lämna regeringen, då hade inte den här lagförändringen blivit av! Reinfeldt hade ju aldrig äventyrat regeringsmakten om Hägglund hade tagit tydlig förhandlingsställning! På det här sättet har nu de övriga tre allianspartier kunnat köra över KD för de visste ju att det inte skulle bli regeringskris för det. Det gjorde till och med att Reinfeldt blev tvungen att gå den här vägen... Oppositionen skulle ju förstått att inte alliansen kunde fixa en ny äktenskapslag på grund av att KD var med!

Så varför ska man rösta på KD när de när det gäller så grundläggande saker som äktenskapet ger sig genom att inte ge klara besked? 

2) Att sedan strunta i så många KD-väljare och förhindra att de skulle kunna rösta på Sakredeus är djupt odemokratiskt, respektlöst och dessutom otroligt dumt! Tänk så många väljare (som mig) KD förlorar på detta sätt!! Att peta bort Sakredeus helt från listan för att han inte skulle kunna väljas in, fastän t o m Alf Svensson är med som kandidat på listan visar ju hur många röster man trodde att Sakredeus skulle få vid Europavalet. Det visar därför att KD-styrelsen föraktar en stor del av sina väljare. De får så klart gärna rösta på Alf nu .... lär man tycka, men det kan nog vara så att Sakradeusrösterna hamnar hos ett annat parti nu precis som min!

Begriper bara inte hur man kan tänka så smalspårigt och väljer bort mångfalden.Tänk att det inte ens inom KD kan finnas utrymme för olika genuint kristna tankar som bl.a. Sakredeus står för och många andra med för den delen! Måste verkligen partipiskan vara så hård?? Dumt, dumt!! 
Som sagt, jag väljer bort KD i alla fall för den här gången. Det får bli en av de kristna i de andra partierna för min del!

Hoppas att många fler kommer att göra som jag och väljer bort KD. Då kanske de fick lära sig en riktig läxa!
Dagen 2

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dej, Theodor! Jag är klart besviken på KD. Vad som gäller äktenskapsfrågan, gjorde KD en riktig tavla. KDs förslag var det värsta, som man kunde vänta sej av ett parti, som skulle försvara de kristna värden i samhället. KDs förslag var ett rejält JA att marginalisera de kristna i samhället. Det enda vettiga skulle varit av KD, att inte göra NÅGON förändring i den nuvarande lagstiftningen. Enkelt och klart! För det andra skulle man ha gjort frågan till kabinettsfråga, eftersom frågan är så pass viktig för KD. KD kan inte regera ihop med dessa, som rör vid denna lagstiftning på detta sätt!

I stället har man hittat en absurd variant, som egentligen godkänner majoritetens förslag, och som kronan på verket föreslår KD, att den kristna kyrkan bortrövas sin juridiska rätt att viga människor till äktenskapet. Snacka om ett kristet parti!! Och i juridisk mening ska ordet äktenskap försvinna ur svensk lagstiftning!

Det är helt annan fråga vad som gäller Sackredeus. För det första, vi är med EU, man kan vara för eller emot och det är helt ok. Men det är en annan sak att vilja bli invald till EU-parlamentet och vara emot det! Det är ungefär samma sak, som ateisterna i kyrkan! Hur är det med moralen?

För det andra, ett politiskt parti är INTE ett forum att tycka vad man vill, utan man följer partiets ideologi och principprogram och om man inte gör det, då får man räkna med att det blir åtgärder. Jag tycker, att problemet i svensk politik är att man förlorar sin ideologi till förmån för aktuella opinioner. Jag menar, att KD lyssnar FÖR MYCKET på människornas tyckande precis som andra partier.

Ett riktigt stort problem menar jag är att KD inte förstår den nuvarande invandringens problem, kulturellt, religiöst och socialt. Man borde inse, att rejäl begränsning bör ske, om vi ska upprätthålla lag och ordning överallt här i landet. Våra fängelser befolkas till stor del av icke-medborgare i landet. Antisemitismen får öppet demonstreras, om demonstranterna är av utländsdk härkomst. Kriminell skadegörelse, t.ex. i Rosengård, beivras inte, ursäkten är att man är utlänning.

Ja, vem vågar tala klarspråk om problemen? I alla fall INTE KD. Man dansar glatt ihop med utlänningarna i valrörelsen.

Theodor, nu har vi fixat politiken och satt KD på plats. Vi får koppla av och helst skulle jag lyssna på Grisons Toccata, men den hittar jag ingenstans. Det är en gåta för mej, att man inte har lyft upp hans övriga musik. Blir du också lite frustrerad, om du har ett stycke av en kompositör, som du gillar mycket, och sedan är det omöjligt att komma åt hans övriga produktion?

Ursäkta, att jag flippade ur i slutet av min kommentar, men du får blogga ibland om musik.

Till Allegro ur Widors sexa, dvs. första satsen

Hannu från Burseryd

Theodor sa...

Roligt att du dyker upp i bloggvärlden igen! Visst ingen ändring alls hade varit bäst och tydligast när det gäller äktenskapslagstiftningen.

Jo, det kan se ut som lite konstigt att vilja bli invald i europaparlamentet men ändå vara mot EU som helhet. Det är dock bara sken. Att motarbeta att allt mer saker hamnar i Bryssel fast de mycket bättre kan bestämmas nationellt är en bra sak! Faktum är att många kristna skulle välja honom, inte bara för just den biten utan också för att han verkligen står för genuin kristen tro.

Tror att jag lämnar bloggandet om musik åt dig. Lyssnar gärna men det hamnar liksom aldrig på 1:a platsen.. Hoppas också att mer av Grison kommer att spelas in framöver. Vore mycket roligt!