måndag 3 mars 2008

Hans Johansson

Helt oväntat.. men plötsligt så händer det. Nej inga miljonvinster utan något som förekommer mycket oftare än det. Någon rycks bort ur tiden, helt oväntad. Denna gång var det Hans Johansson. Jag hörde det i lördags och kände mig överrumplad av nyheten. Jag tänkte omedelbart: det hade likväl kunnat vara jag.... Tänkte på ordet från Jakobsbrevt 4 : "Vårt liv är som en rök som syns en liten stund och sedan försvinner....". Och så är det ju..

Våra livsvägar korsades bara några enstaka gånger. Sista gången bara för några månader sedan. Min fru och jag träffade Hans på ett fik i Jönköping och hade ett mycket gott samtal. Visst är han och jag olika, vi har helt olika bakgrunder och traditioner i bagaget, men jag gladde mig över den genuina ärligheten som jag fann hos Hans. Samtidigt hade han hållit på med saker på Bjärka-Säby som på ett sätt känns främmande för mig. Men vi fann varandra i längtan efter sann gemenskap med alla som erkänner och tagit emot Jesus som frälsare. Det var det viktigaste... Nu är han borta för oss, fast i själva verket, verkligen hemma.

Även om jag inte kände honom så mycket mer än så, känns det overkligt. Döden är en fiende! Det märks varje gång. Jag är dock glad att få veta att Jesus övervann den fienden!
Vi lever i det säkra hoppet att Hans är hos Herren. Han har det bra. De som sörjer efter honom, hans familj, känner jag inte till. Skulle önska mig att de finner tröst i Ordets säkra hopp mitt i djupa sorgen.

Egentligen känner jag att det passar inte med döden på en blogg som handlar om Livet. Än så länge går det dock inte att undvika döden. Döden kommer dock inte ha sista ordet! Hur många än hellre förtröstar på det egna intellektet, så har de ju inget att säga när någon har dött. De har inget hopp. Vi har dock ett hopp att få vara hos vår älskade Herre som gav sitt liv för oss och bar bort världens synd för att vi skulle återförenas till en personlig relation med Gud, vår Skapare och vår Far. Jag tackar honom för Livet! Jag tackar honom för Hans! D