fredag 25 januari 2008

Sträck på ryggen KD!

KD befinner sig i ett trängt läge. Sifosiffrorna ger signaler att väljarna tänker överge partiet. Både på grund av ändrade tankar kring bensinskatt och äktenskapslagstiftning. Å andra sidan verkar det vara en övermäktig grupp riksdagsledamöter som vill komma till skott med den nya äktenskapslagstiftning.
Hur ska man resonera inom KD egentligen. Jag kan skriva vad jag tycker.
Vad har KD gått till val med?

Lägre bensinskatter
Det blev det inte... KD har på grund av överväldigande fakta vänt 180˚ i debatten. Det kan se oärligt ut, men man får tänka att det inte fanns sådana tydliga fakta kring klimatet när de lovade att jobba för lägre skatter. Att de nu vänt i debatten är bara tecken på att man vill ta ansvar. Den som beskyller KD när det gäller bensinskattdebatten lever med största sannolikhet i en allt för liten värld som inte längre sträcker sig än egna plånbokstankar, och det är kortsiktigt. Visst hoppas jag att speciellt norrlandsborna kan få någon form av kompensation, det är något annat, men att KD vänt i debatten är bara att glädja sig åt. Man har tagit sitt förnuft till fånga!

Oförändrad äktenskapslagstiftning
Här verkar det finns många svarta moln! KD löper ju risk att bli överkörd… av både allians- och oppositionspartierna. Speciellt nu även några KD-riksdagsledamöter klargjort att de inte längre kan ställa upp på KD's vallöfte om oförändrad äktenskapslagstiftning.
Jag anser att KD ska sträcka på sig! Göran m.fl. har varit tydliga med vad de ville när de gick med i alliansen. Det ska de stå för. Att backa och ge sig i debatten vore mer än förödande. Det är ju bl.a. för att kunna hålla fast vid äktenskapslagstiftningen som så många har röstat på KD. Ge för all del inte upp nu! Visa att det finns en ryggrad i KD, även om det skulle betyda att alliansen skulle spricka för det!! Det är det värt, fast Reinfeldt vore ju hur dum som helst om han skulle ge upp regeringsmakten för det och det förstår naturligtvis alla! Tänk vilken makt KD ändå har här! Precis som MP och V haft förut i förra regeringen. KD: bry er inte om ramaskriet från både höger och vänster. För de flesta är det nog bara spel för galerierna. Och ingen blir diskriminerad om äktenskapslagstiftningen förblir som den är nu. Dessutom handlar det bara om 1/150-del av äktenskapen som ingås varje år. Ska detta vara värt så mycket? Nej, inte alls! Håll rygen rak! Det är det som alla KD-are kommer att komma ihåg till nästa val! Då minns man att det var värt att rösta på KD! Om nu KD håller sig till det de gått till val med. Jag hoppas och ber om det!
Dagen 2 3 4