onsdag 24 oktober 2007

Kränkning?

Felix König på RFSL Ungdom skriver på i dagens Stockholm City: ”Jag vill inte behöva se homofoba och värdekonservativa budskap i det offentliga rummet.”

Vad är nu detta för ett uttalande? Ska det vara RFSL som bestämmer vad vi andra i samhället ska tycka? Detta är väl o-demokrati till max!

Om värdekonservativa medborgare oavsedd partitillhörighet skulle skriva det motsatta till Felix uttalande skulle detta säkert utlösa ett rena ramaskri i samhället. Men är inte det att mäta med två måttstock? Men de verkar i praktiken förstå sig bättre på hur demokrati definieras och accepterar andra medborgares budskap om hur de vill se samhället fungera fast de inte håller med. Och så ska det faktiskt fungera i en demokrati!

Yvonne Ruwaida anser dock att barn och ungdomar som nödvändigtvis måste använda sig av Stockholms tunnelbanan inte skulle behöva se sådan annonsering, därför att de kan känna sig kränkta. Det skulle vara sårande och stötande.

Men varför? Alla barn förstår väl att deras tillkomst förorsakats av både en pappa och en mamma? Det gäller ju alla barn? De kanske tänker lite kring den frågan när de ser affischen och pratar om det hemma eller med någon annan. Det kan väl aldrig vara ett problem? Eller försöker gay-lobbyn projicera sina problem på barnen i stället? Det känns så i alla fall. Det finns dock ingen anledning varför ett sådant barn skulle behöva skämmas. De har ju inte gjort något som de skulle behöva skämmas för? Om mamman, pappan har dött, valt att gå in i en annan relation då behöver ju inte barnen skämmas för det? Samhället är för övrigt så oerhört pluralistiskt att just barn i ”vanliga” äktenskap nästan blir sällsynta!
Men om de förstnämnda barn ändå skulle ha svårt med sin livssituation behöver de stöd precis som andra barn kan behöva det. Men inte ska väl barn som befinner sig i en annan familjsituation behöva känna sig kränkta? De ska stå på sig; även de har en pappa och en mamma i bakgrunden och är inte för mindre än något annat barn! Eller ska också ett adopterat barn känna sig kränkt därför att hon inte lever ihop med sina biologiska föräldrar? Det där med kränkning är väl ändå långsökt!

Och förresten, hur ofta ska inte kristna ha anledning att känna sig kränkta när man tänker på alla de sätt kristen tro förlöjligas. Det skulle faktiskt bli en lång lista!
Det verkar dock att mobbade människor när de väl får komma till tals har benägenhet att mobba själva och hamna i samma felaktiga beteende som de själva utsatts för.
Alla människor ska dock få kunna säga sitt utan att behöva bli rädd att utsatta för mobbning på grund av att ha vissa åsikter. Vill vi inte det? Tänk då att det finns många länder där påstådd kränkning leder till döden för dem som har ”fel” åsikt! Är det verkligen åt det hållet man vill? Dagen: Bevara Äktenskapets hemsida stoppad av hackers, 2007-10-24